massage

massage

Net als acupunctuur, is tuina (spreek uit als twie na) één van de therapieën van de Traditionele Chinese Geneeswijze. ​Letterlijk betekent het 'duw"(Tui) en 'druk"(Na).

Deze massagevorm stimuleert het meridiaansysteem in het lichaam zodat de Qi (energie) in het lichaam weer vrij kan circuleren. Hierdoor wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam ondersteund.

Door het losmaken van gespannen delen, krijgt het lichaam weer de kans om te doen wat het hoort te doen. Klachten zijn een signaal van disbalans en deze massage nodigt uit om deze aandacht te geven.  De massage verlicht pijn en geeft een diepe ontspanning voor lichaam en geest.

Werkwijze

Op een verwarmde massagetafel en onder warme handdoeken geniet u van de massage. Een tuina behandeling kan met olie op de huid gegeven worden of zonder olie, door de kleding heen. Meestal worden rug, schouders en nek met olie gemasseerd en de armen en benen zonder olie, door de kleding heen. Loszittende, gemakkelijke (liefst katoenen)  kleding is daarom aan te raden bij een behandeling.

Ook als u zwanger bent, kunt in terecht voor een massage. In de praktijk staat een speciale prenatale massagetafel voor u klaar, die een rugmassage in ontspannen buikligging mogelijk maakt.

Voorafgaand aan de massage is er vanzelfsprekend tijd voor overleg. Ik kan klachtgericht masseren, bijvoorbeeld bij pijn of gespannen spieren, of minder klachtgericht en de nadruk leggen op ontspanning.

Na de behandeling kunt u even rustig blijven liggen om daarna ontspannen het consult af te sluiten. Het is belangrijk dat u voldoende water drinkt na de behandeling.  Afvalstoffen worden hierdoor beter afgevoerd en klachten zoals hoofdpijn worden voorkomen. 

Massage kadobon

De bonnen hebben elke gewenste waarde vanaf €10 en kunt u hier bestellen. Na ontvangst van betaling worden de kadobonnen per post verstuurd naar u of degene die de bon kado krijgt. De geldigheid van de bon is 3 maanden na uitgifte.

terug naar hoofdmenu

 

 

 

Lid van LVNT (Landelijke Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten) onder licentienummer: 16.081

Lid van RBCZ (Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg) onder nummer: 174518T

AGB code praktijk: 90060719, AGB code therapeut: 90101157

Praktijk Mala staat geregistreerd in het Handelsregister van de KvK onder nummer: 60534404