Kom weer in contact met jezelf

en maak je lichaam een fijne plek om in te wonen..

Mijn passie is het zo goed mogelijk ondersteunen van mijn cliënten bij ieders unieke bewustwordingsproces: gezond zijn en gezond blijven, in contact met jezelf. Naast het behandelen van diverse fysieke klachten, ondersteun ik met veel plezier cliënten die zelf structurele verbetering in hun gezondheid willen aanbrengen.

Instant oplossingen die geen enkele moeite kosten zijn er vrijwel niet. Vanzelfsprekend geef ik praktische adviezen waarmee je direct aan de slag kunt. Nog liever zorg ik dat je zelf inzicht krijgt en op een eigen en creatieve manier naar oplossingen kunt toewerken die goed voelen.

Leefstijl en voeding hebben grote invloed op het lichaam. Verder zijn bij veel klachten niet alleen het lichaam betrokken, maar ook emoties. Denk hierbij aan bijvoorbeeld  langdurige stress, een negatief zelfbeeld, hooggevoeligheid of opgekropte gevoelens van woede of verdriet. Ieder organisme neigt vanuit een natuurlijke manier naar zelfherstel en gezonder leven draagt bij aan deze natuurlijke wijze van herstel. Inzicht is de eerste stap naar balans! Acupunctuur ondersteunt het proces van zelfherstel en doet vaak mensen verbazen over de grote vorderingen die gemaakt kunnen worden.

Vanuit mijn interesse voor lichaam, geest en de filosofie van natuurgeneeskunde volg ik sinds 2010 diverse opleidingen op dit vakgebied. In 2014 ben ik afgestudeerd als klassiek acupuncturist aan de Academie voor Chinese Geneeswijzen Qing Bai. Hierna heb ik verder gestudeerd en de HBO opleidingen Voedingsleer en Westerse Medische Basiskennis afgerond. Sindsdien verdiep ik mij in specialisaties zoals emotionele klachten, gynaecologische problemen en  auto-immuunziektes. Tijdens en na de acupunctuur opleiding heb ik meerdere cursussen afgerond op het gebied van coaching, massage, voeding, bloesemremedies en voedingssupplementen (lichaamseigen mineralen), om een waardevolle aanvulling te kunnen bieden in mijn praktijk.

Waarom acupunctuur?

Acupunctuur versterkt het zelfhelend vermogen van het lichaam. Je krijgt steun daar waar het nodig is. Verder heeft het een zeer ontspannend effect, waardoor het lichaam de aandacht weer kan richten op wat het lichaam moet doen! Acupunctuur maakt het lichaam sterker en de geest rustiger. Lees ook eens bij de ervaringen van cliënten.

Behandelingen kunnen zeer succesvol zijn bij het behandelen van onder andere:

 • Slaapproblemen

 • Hoofdpijn/migraine

 • Stress/ onrust/ hooggevoeligheid

 • Diverse pijnklachten

 • Buikpijn/maagpijn

 • Huidklachten zoals eczeem

 • Infertiliteit

 • Bijwerkingen van medicijnen

 • ADHD

 • Stoppen met roken

 • Bereiken van een gezond gewicht

Wat kun je verwachten van de behandelingen?

Of je nu snel van een pijnklacht af wilt, al jaren rondloopt met chronische klachten, een vol hoofd met constant gedachtenstromen hebt of een steuntje in de rug nodig heeft in een stressvolle periode van je leven, ik help graag zodat je weer gezonder wordt en beter in je vel zit. Het doel is dat je meer ontspannen, fris en met een glimlach op je gezicht de praktijk verlaat na een behandeling!

Vaak worden de acupunctuurbehandelingen aangevuld met meridiaanmassages. Door de ontspanning heeft de acupuncuurbehandeling een sterker effect. We overleggen dit tijdens het samenstellen van het behandelplan tijdens de intake. Ik behandel het liefst zo kort mogelijk en geef voldoende adviezen waarmee u zelf de behandeling kunt ondersteunen en zorgen dat er geen terugval komt. 

De behandelingen kunnen goed gecombineerd worden met reguliere geneeswijzen; acupunctuur kan bijvoorbeeld de bijwerkingen van medicijnen verminderen en het lichaam sterker maken. Bij ernstige of acute klachten raadpleeg  altijd je huisarts.