Lezingen & workshops

Geniet van een leuke en inspirerende middag op de Heide!

In de trainingsruimte naast de praktijk organiseer ik regelmatig workshops en lezingen. De workshops en de 1 Day retreat worden gehouden met maximaal 4 deelnemers: kleine groepen om voldoende afstand te kunnen houden in de ruimte en veel ruimte voor persoonlijke vragen. Natuurlijk wordt er gezorgd voor (gezonde) snacks en thee/sap. In de pauze is er tijd om een frisse neus te halen op de Heide. 

Blijf op de hoogte van nieuwe lezingen, workshops en meer!

Bedankt voor je inschrijving, Binnenkort ontvang je de nieuwsbrief. Mocht je deze niet ontvangen kijk dan even in de spam folder..

 
 5 Elementen workshop

De Wu Xing, oftewel 5 elementenleer  is een belangrijk onderdeel van de duizenden jaren oude Chinese geneeskunde.  Wu betekent vijf en Xing betekent beweging. Dit geeft al duidelijk weer dat de elementen elkaar beÏnvloeden. Hout gaat over in Vuur, dan naar Aarde en naar Metaal en tenslotte via Water weer verder naar Hout. Zo vormen de elementen een eindeloze beweging,  die terugkomt in alles dat leeft. 

Kennis over deze elementen geeft inzicht over gevoelens, gedrag, relaties, werk, ziektes en het leven zelf. 

Tijdens de drie en een half uur durende workshop leer je over de basisprincipes van de elementen: de emoties, gedrag en de verschillende persoonlijkheidstypes per element aan de hand van veel en voor iedereen herkenbare voorbeelden. Voorafgaand aan de workshop ontvang je een uitgebreide persoonlijke test. Deze test laat je inzien in welk element jouw persoonlijke kracht ligt en welk element je juist kunt versterken. Ook bij deze workshop: veel praktische adviezen en tips!

Voor het volgen van de workshop is geen specifieke voorkennis nodig.

Data 5 elementen workshop:

Datum & tijd: Zondag 20 september 2020. 13.00 - 16.15 uur. VOL!

Nieuwe worskhops worden gepland in het voorjaar van 2021. Informatie volgt. Hier kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de data van deze lezing. 

Wil je graag op een andere datum met een groep (3 of 4 personen) deelnemen aan de workshop, bijvoorbeeld in verband met een speciale gelegenheid?  Vraag gerust naar de mogelijkheden! 

Kosten: €49 per persoon (na ontvangst van de aanbetaling van € 15 is de inschrijving definitief, het restbedrag voldoet je ter plekke) Inclusief thee, sap en iets lekkers.

De kracht van ontzuren

Wellicht heb je al eens van ontzuren gehoord en vraag je je af wat het precies betekent, waarom het gezond is en hoe je zelf kunt ontzuren. Dan is deze middag geschikt voor je! Je leert over verzuring in het lichaam, de chemie en de gevolgen. We doen een paar testen (vragenlijst en proeven) zodat je weet of en in welke mate je lichaam verzuurd is. Verder bekijken we stap voor stap hoe je zelf kunt ontzuren; als eerste in kuurvorm en als tweede met manieren om na een kuur opnieuw verzuring te voorkomen. Alle adviezen zijn gericht op het ondersteunen van het zelfhelend vermogen van je lichaam.

Je gaat naar huis met veel informatie, adviezen en interessante weetjes over voeding. Er is geen specifieke voorkennis nodig voor het volgen van deze workshop. 

De workshop wordt gehouden in een kleine groep op een mooie lokatie in het Overasseltse en Hatertse vennengebied. Tip: combineer de workshop met een wandeling!

Data workshop De kracht van ontzuren:

Verplaatst naar voorjaar 2021. Een ochtend wordt gepland van 10.00 - 12.00 uur. Inclusief thee, sap en iets lekkers. Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Wil je graag op een eerdere datum met een groep (3 of 4 personen) deelnemen aan de workshop, bijvoorbeeld in verband met een speciale gelegenheid?  Vraag gerust naar de mogelijkheden! 

Kosten: €29 per persoon (na ontvangst van de aanbetaling van € 10 is de inschrijving definitief, het restbedrag voldoet je ter plekke)

Locatie: Heideweg 6, Overasselt

 
 
One day retreat
Heb je altijd al van een retreat willen genieten, maar was het moeilijk om er tijd voor te maken? Of kwam het er gewoon niet van? Doe dan mee met deze 1 daagse retreat en gun jezelf een heerlijke dag vol ontspanning en positiviteit. Je zult met een opgeruimd gevoel en vol inzichten weer naar huis gaan. 
 
Wat we onder andere gaan doen:
  • We starten de dag met een begeleide meditatie
  • Hierna oefenen we in stappen hoe we een verwarmend gembercompres voor de onderrug maken en dit combineren met een schouder/nek massage. Iedereen geeft en ontvangt een massage.
  • Pauze met als het weer het toelaat een stiltewandeling op de heide
  • 5 elementen workshop; kijk hier voor informatie
  • Afsluiting
Thee, sap, gezonde snacks en fruit staan de hele dag klaar. Lunch graag zelf meebrengen.

Datum one day retreat:

Verplaatst naar voorjaar 2021. Informatie volgt. Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief om op de hoogte blijven.

 

Kosten: €89 per persoon (na ontvangst van de aanbetaling van € 25 is de inschrijving definitief, het restbedrag voldoet je ter plekke)

Locatie: Heideweg 6, Overasselt

Lezing: dementie

Deze lezing is bedoeld voor mensen die meer willen weten over dementie. Medische achtergrond informatie wordt gegeven over een aantal vormen van dementie.

De lezing is in het bijzonder interessant als je meer wilt weten over het volgende:

  • de belevingswereld van iemand die aan dementie lijdt,

  • hoe je nog zoveel mogelijk contact kunt maken 

  • talloze voorbeelden van hoe je het beste kunt reageren en wat vooral niet te doen.

Verplaatst naar 2021.

Hier kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de data van deze lezing.